Go to section: History
11 july 2013, 11:55 History views 10977
11 july 2013, 11:55 History views 10977

Prinţul Charles a mărturisit că este rudă cu Dracula

Moştenitorul tronului, Prinţul Charles, a declarat că are legături de rudenie cu Vlad al III-lea, cunoscut ca Vlad Ţepeş. „Transilvania este în sîngele meu, genealogia atestă că eu sunt un descendent al lui Vlad al III-lea”, a menţionat prinţul britanic, citat de vesti.ru.

Charles este un descendent al lui Vlad Ţepeş de gradul al 16-lea. Agenţia naţională de Turism din România consideră că mărturisirile lui Charles au sporit interesul faţă de ţară.

Secvenţa video cu declaraţiile prinţului este prezentată la Londra în cadrul World Travel Market 2012.

Legăturile dintre Casa Regală britanică și legenda lui Dracula sînt folosite de Oficiul Național de Turism pentru a atrage turiștii britanici, în acest sens originea familei regale din Regatul Unit fiind relaționată cu Vlad al III-lea, Prințul Valahiei - sau Vlad Țepes.

Postul de radio BBC notează că "Prințul Charles iubește România și adesea o vizitează." În 2006, prințul britanic a achiziționat o casă în  Transilvania. În plus, din 1996, el supravegheaza activitatea asociației Mihai Eminescu, care este sprijinită de oamenii de afaceri britanici implicați în problemele de restaurare a satelor românești, în special în provincie. Prințul de Wales este, de asemenea, inițiatorul mișcării pentru conservarea pădurilor din Transilvania, unde pe 250 de hectare, trăiesc încă urși, lupi, rîși, și alte animale.

Comments

 (1)
  • #1 stupa Reply Quote selected
    Влад Цепеш был выдающейся личностью, борцом за независимость своего народа, а благодаря одному писателю-выродку его теперь все знают как вампира.

 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.