Go to section: History
03 september 2015, 11:32 History views 14436
03 september 2015, 11:32 History views 14436

America a fost descoperită de vînătorii epocii de piatră din Europa

Noi date arheologice aruncă o lumină nouă asupra descoperirii continentului american. Potrivit datelor adunate de cercetători, America ar fi fost de fapt descoperită de vînătorii din Epoca de Piatră, arată Independent.

Oamenii de ştiinţă au descoperit unelte de piatră, în şase locuri de pe coasta de est a Statelor Unite. Uneltele au o vechime cuprinsă între 19.000 şi 26.000 de ani şi au caracteristici europene în statele Maryland, Pennsylvania și Virginia.

Noile date obţinute de arheologi arată că cei care au construit şi utilizat uneltele descoperite ar fi ajuns pe continentul american cu aproximativ 10.000 de ani înaintea lui Cristofor Columb, considerat oficial a fi cel care a descoperit continentul american.

Găsirea uneltelor este una dintre cele mai importante descoperiri arhelologice din ultimele decenii, întrucît oferă o nouă perspectivă despre răspândirea umanităţii pe glob, consideră oamenii de ştiinţă.

Potrivit profesorilor Dennis Stanford şi Bruce Bradley, oamenii din Epoca de Piatră ar fi putut să călătorească pe jos sau cu luntrile şi 2500 de kilometri de-a lungul gheţii părții de nord a Atlanticului . Astfel, locuitorii din Europa de Vest ar fi putut ajunge în America de Nord în timpul Erei Glaciare.

În afară de analiza uneltelor de muncă, un alt argument în favoarea teoriei lui Stanford şi Bradley este absenţa completă a oricăror semne ale activităţii umane în nord-estul Siberiei şi Alaska, mai devreme de 15,5 mii de ani în urmă. Astfel, oamenii care au populat coasta de est a Americii 19-26 de mii de ani în urmă, nu puteau veni de acolo.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1754
Populația:
2936 locuitori

Molovata este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Molovata este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Dubăsari și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2936 de oameni. Satul Molovata a fost menționat documentar în anul 1754.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.