Balan Constantin

Balan Constantin - pictor, regizor.

S-a născut la 20 mai 1942 în satul Dmitrievca, raionul Ismail, regiunea Odessa. A absolvit Institutul Unional de Stat de Cinematografie (VGIK), facultatea animaţie, studioul L. Bogdanov în anul 1969, în acelaşi an îţi începe lucrul la studioul „Moldova-film” În prezent este docent la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău.

Filmografia:

„Singur în faţa dragostei”, 1969 -  pictor-scenograf;
„Guguţă”, 1970, film în desen animat - regizor,
„Bostănaşul elefant”, 1974, film în desen animat - regizor,
„Banca lui Guguţă”, 1975, film în desen animat - regizor,
„Guguţă poştaş», 1976 film în desen animat - regizor,
„Cadoul lui Guguţă”, 1979, film în desen animat - regizor,
„Guguţă frizer”, 1980 film în desen animat - regizor,
„Povestea lui Făt-Frumos”, 1977 -TV, pictor-scenograf;
Agentul serviciului secret”, 1978 , pictor-scenograf;
La porţile satanei”, 1980 pictor-scenograf;
„Guguţă - căpitan de corabie”, 1981 film în desen animat- regizor;
„Despre trandafirul alb, care ştia să roşească», 1982 film în desen animat - regizor;
„Noaptea de Revelion”, 1983, film în desen animat - regizor;
„Măturătorii veseli”, 1984 film în desen animat - regizor;
Creanga de arţar”, 1985-1985, film în desen animat - regizor;
„Ploaia”, 1989, film în desen animat - regizor;
„Ruxanda”, 1987, film în desen animat - regizor;
Povestea etajului 10”, 1966, film în desen animat – regizor.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ciuciulea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3707 locuitori

Ciuciulea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ciuciulea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3707 oameni. Satul Ciuciulea a fost menționat documentar în anul 1443.

Read more