Balan Constantin

Balan Constantin - pictor, regizor.

S-a născut la 20 mai 1942 în satul Dmitrievca, raionul Ismail, regiunea Odessa. A absolvit Institutul Unional de Stat de Cinematografie (VGIK), facultatea animaţie, studioul L. Bogdanov în anul 1969, în acelaşi an îţi începe lucrul la studioul „Moldova-film” În prezent este docent la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău.

Filmografia:

„Singur în faţa dragostei”, 1969 -  pictor-scenograf;
„Guguţă”, 1970, film în desen animat - regizor,
„Bostănaşul elefant”, 1974, film în desen animat - regizor,
„Banca lui Guguţă”, 1975, film în desen animat - regizor,
„Guguţă poştaş», 1976 film în desen animat - regizor,
„Cadoul lui Guguţă”, 1979, film în desen animat - regizor,
„Guguţă frizer”, 1980 film în desen animat - regizor,
„Povestea lui Făt-Frumos”, 1977 -TV, pictor-scenograf;
Agentul serviciului secret”, 1978 , pictor-scenograf;
La porţile satanei”, 1980 pictor-scenograf;
„Guguţă - căpitan de corabie”, 1981 film în desen animat- regizor;
„Despre trandafirul alb, care ştia să roşească», 1982 film în desen animat - regizor;
„Noaptea de Revelion”, 1983, film în desen animat - regizor;
„Măturătorii veseli”, 1984 film în desen animat - regizor;
Creanga de arţar”, 1985-1985, film în desen animat - regizor;
„Ploaia”, 1989, film în desen animat - regizor;
„Ruxanda”, 1987, film în desen animat - regizor;
Povestea etajului 10”, 1966, film în desen animat – regizor.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ciocîlteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
2287 locuitori

Ciocîlteni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ciocîlteni, Fedoreuca și Clișova Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2287 de oameni. Satul Ciocîlteni a fost menționat documentar în anul 1637.

Read more