Cernomoreţ Nicolai

Nicolai Cernomoreţ – operator.

Născut la 4 decembrie 1938 în comuna Rujniţa, raionul Ocniţa, Moldova. Studii superioare incomplecte. A activat la studioul „Moldova-film" din anul 1964, la început în calitate de asistent şi operator-secund, apoi de operator. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat la 11 martie 2013, la Chişinău.

Filmografia:

Operator-secund:

„Acuzaţi de omor", 1969, artistic,
„Lăutarii", artistic,
„Răsai soare", 1972, artistic,
„Casa pentru Serafim", 1973, artistic,
„Valul verde", 1974, artistic, scurtmetraj,
„Furtuni tomnatice", 1974, artistic.

Operator:

„Norocul acestor pămînturi", 1977, documentar,
„Intensificarea producerii nutreţului", 1977, social,
„Natura vie şi moartă", 1977, didactic,
„Surprizele electricităţii statice", 1977, social,
„Tehnica securităţii dobîndirii pietrei prin metoda subterană", 1977, social,
„Estetica în slujba producerii", 1977, social,
„Maşinile în livadă", 1979, social,
„Restabilirea pămînturilor din cotloane şi cariere", 1979, social,
„Totul e pentru binele omului", 1990, documentar,
„Părinţii, copiii, sănătatea", 1990, social,
„Mecanizarea atelierelor de cusătorie", 1990, social.

Settlements of Moldova and Diaspora

Comarovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
288 locuitori

Comarovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Comarovca a fost întemeiat în anul 1913.

Read more