Cernomoreţ Nicolai

Nicolai Cernomoreţ – operator.

Născut la 4 decembrie 1938 în comuna Rujniţa, raionul Ocniţa, Moldova. Studii superioare incomplecte. A activat la studioul „Moldova-film" din anul 1964, la început în calitate de asistent şi operator-secund, apoi de operator. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat la 11 martie 2013, la Chişinău.

Filmografia:

Operator-secund:

„Acuzaţi de omor", 1969, artistic,
„Lăutarii", artistic,
„Răsai soare", 1972, artistic,
„Casa pentru Serafim", 1973, artistic,
„Valul verde", 1974, artistic, scurtmetraj,
„Furtuni tomnatice", 1974, artistic.

Operator:

„Norocul acestor pămînturi", 1977, documentar,
„Intensificarea producerii nutreţului", 1977, social,
„Natura vie şi moartă", 1977, didactic,
„Surprizele electricităţii statice", 1977, social,
„Tehnica securităţii dobîndirii pietrei prin metoda subterană", 1977, social,
„Estetica în slujba producerii", 1977, social,
„Maşinile în livadă", 1979, social,
„Restabilirea pămînturilor din cotloane şi cariere", 1979, social,
„Totul e pentru binele omului", 1990, documentar,
„Părinţii, copiii, sănătatea", 1990, social,
„Mecanizarea atelierelor de cusătorie", 1990, social.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pietrosu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
798 locuitori

Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.

Citeşte mai departe