Pantus Leonid

Leonid Pantus ‒ operator.

Născut la 28 decembrie 1943 în oraşul Vapniarka, regiunea Jitomir, Ucraina. A absolvit Facultatea de Operatori la VGIK în anul 1975. A activat în calitate de operator, realizînd filme documentare, de animaţie şi didactice la studiourile „Telefilm-Chişinău" şi „Moldova-film".

A decedat în anul 1994.

Filmografia:

„Bine ai venit, spartachiadă!", 1975, în colaborare,
„Nişte istorioare simple", 1975, în colaborare,
„Eşti în inima mea, comsomol", în colaborare,
„Andrei Lupan", 1975, didactic,
„Biruinţa puterii sovietice în Moldova", 1975, didactic.
„Drumurile memoriei", 1977,
„Izvoare", 1977,
„Cronica cazaniilor nistrene", 1977,
„Norocul acestor meleaguri", 1977,
„Ecoul zilelor fierbinţi", 1977,
„Cum a fost găsit un Prieten", 1978, animaţie,
„Doi vecini", 1980, animaţie,
„Două izvoare", 1983, animaţie,
„Caut o poveste", 1984,
„Moldova jubiliară", 1984, în colaborare.

Revista satirică televizată „Usturici":

„Urmărirea", № 77, 1981.

Settlements of Moldova and Diaspora

Gavrilovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
4 locuitori

Gavrilovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.21 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.79 km. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Gavrilovca a fost întemeiat în anul 1907.

Read more