Pantus Leonid

Leonid Pantus ‒ operator.

Născut la 28 decembrie 1943 în oraşul Vapniarka, regiunea Jitomir, Ucraina. A absolvit Facultatea de Operatori la VGIK în anul 1975. A activat în calitate de operator, realizînd filme documentare, de animaţie şi didactice la studiourile „Telefilm-Chişinău" şi „Moldova-film".

A decedat în anul 1994.

Filmografia:

„Bine ai venit, spartachiadă!", 1975, în colaborare,
„Nişte istorioare simple", 1975, în colaborare,
„Eşti în inima mea, comsomol", în colaborare,
„Andrei Lupan", 1975, didactic,
„Biruinţa puterii sovietice în Moldova", 1975, didactic.
„Drumurile memoriei", 1977,
„Izvoare", 1977,
„Cronica cazaniilor nistrene", 1977,
„Norocul acestor meleaguri", 1977,
„Ecoul zilelor fierbinţi", 1977,
„Cum a fost găsit un Prieten", 1978, animaţie,
„Doi vecini", 1980, animaţie,
„Două izvoare", 1983, animaţie,
„Caut o poveste", 1984,
„Moldova jubiliară", 1984, în colaborare.

Revista satirică televizată „Usturici":

„Urmărirea", № 77, 1981.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lozova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5934 locuitori

Lozova este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lozova şi Stejăreni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Strășeni și la 48 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 5934 locuitori. Satul Lozova a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe