Pantus Leonid

Leonid Pantus ‒ operator.

Născut la 28 decembrie 1943 în oraşul Vapniarka, regiunea Jitomir, Ucraina. A absolvit Facultatea de Operatori la VGIK în anul 1975. A activat în calitate de operator, realizînd filme documentare, de animaţie şi didactice la studiourile „Telefilm-Chişinău" şi „Moldova-film".

A decedat în anul 1994.

Filmografia:

„Bine ai venit, spartachiadă!", 1975, în colaborare,
„Nişte istorioare simple", 1975, în colaborare,
„Eşti în inima mea, comsomol", în colaborare,
„Andrei Lupan", 1975, didactic,
„Biruinţa puterii sovietice în Moldova", 1975, didactic.
„Drumurile memoriei", 1977,
„Izvoare", 1977,
„Cronica cazaniilor nistrene", 1977,
„Norocul acestor meleaguri", 1977,
„Ecoul zilelor fierbinţi", 1977,
„Cum a fost găsit un Prieten", 1978, animaţie,
„Doi vecini", 1980, animaţie,
„Două izvoare", 1983, animaţie,
„Caut o poveste", 1984,
„Moldova jubiliară", 1984, în colaborare.

Revista satirică televizată „Usturici":

„Urmărirea", № 77, 1981.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Camencea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
956 locuitori

Camencea este un sat din cadrul comunei Donici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Orhei și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Camencea a fost menționat documentar în anul 1603.

Citeşte mai departe