19 octombrie 2010, 12:15 views 35246

Tocană cu iepure de casă şi dovlecei

Ingrediente:

•    1 kg carne de iepure,
•    ½ praz,
•    3 ardei graşi,
•    4-5 dovlecei,
•    4-5 roşii,
•    1/5 linguri grăsime,
•    ¼ pahar vin,
•    3 linguri oţet,
•    2 linguri ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    piper negru boabe,
•    foi de dafin,
•    ½ mănunchi verdeaţă.
 
Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă şi ardei graşi tăiaţi mărunt, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele este bătrîn).

Carnea marinată se prăjeşte într-o tigaie călită împreună cu legumele cu care s-a marinat, apoi carnea se pune în ceaun, se adaugă bulion, sare şi se înăbuşă. La urmă se adaugă dovleceii tăiaţi bucăţele şi prăjiţi puţin, usturoiul pisat, verdeaţă tăiata şi foile de dafin. Se înăbuşă cu capac pînă este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1752
Populația:
10005 locuitori

Sucleia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Este o suburbie a orașului Tiraspol. Localitatea se află la distanța de 82 km de Chișinău. Populaţia satului Sucleia alcătuia 10 005 oameni în anul 2004. Satul Sucleia a fost menționat documentar în anul 1752.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.