Filtru pe categorii
  • views 41898 Vizualizări
  • posts 0

Iepure de casă prăjit cu legume

Ingrediente:

  • 1 iepure,
  • 300-400 g legume (ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel),
  • 2-3 linguri grăsime,
  • 1-2 linguri smîntînă,
  • 1/3 pahar vin,
  • 50 g slănină,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Slănina se taie felii subţiri, se sărează şi se piperează. Pulpele şi spinarea iepurelui se împănează cu ajutorul unui cuţit îngust cu slănină. Iepurele se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi se lasă pe 1-2 ore. Pieptul iepurelui se umple cu morcov, ceapă şi rădăcină de pătrunjel tăiate bucăţi, apoi iepurele se unge cu smîntînă şi se pune într-o tigaie unsă cu grăsime şi se dă la cuptor, periodic fiind stropit cu vin şi cu sosul în care se prăjeşte.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hîrceşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Citeşte mai departe