Filtru pe categorii
  • views 30039 Vizualizări
  • posts 0

Friptură de iepure de cîmp

Ingrediente:

  • spatele unui iepure de cîmp,
  • 100 g slănină afumată,
  • 1 căpăţînă de usturoi,
  • 1 lingură de unt,
  • sare.

Pentru marinat:

  • 1 pahar oţet,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 morcov,
  • 1-2 cepe,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Se taie spatele şi picioarele din urmă ale iepurelui. Se pun într-un vas, deasupra se toarnă sosul pregătit, se pun legumele. Carnea se marinează de la cîteva ore pînă la 2 zile. Slănina se taie fidea mascată (cu diametrul de 1 cm şi lungimea de 3 cm). Iepurele marinat se împănează nu prea adînc cu bucăţelele de slănină. Apoi se pune cu spatele în sus într-un ceaun alungit, peste el untul, apoi se adaugă 2 linguri de apă şi se dă la cuptor la o temperatură nu prea mare. Carnea se stropeşte, periodic, cu sosul pe care-l lasă.

Prepararea marinatei: Oţetul diluat cu puţină apă se pune la fiert, se adaugă uleiul, morcovul tăiat rondele, ceapa, verdeaţa, sarea, piperul şi foile de dafin, se dă în clocot şi se fierbe puţin.
Se serveşte cu sos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Volintiri

Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4057 locuitori

Volintiri este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Volintiri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4057 de oameni. Satul Volintiri a fost menționat documentar în anul 1807.

Citeşte mai departe