Racicova Nina

Racicova Nina - redactor, scenarist.

Născută la 1 mai 1951 în oraşul Iuriev-Poliski, regiunea Vladimir, Rusia. A absolvit Universitatea de Stat de la Chişinău în anul 1954. A activat în calitate de redactor şi scenarist la studioul „Moldova-film” începînd cu anul 1963 pînă în anul 1988. A realizat la acest studio mai multe scenarii de filme documentare şi sociale. Membră a Uniunii Cineaştilor din Moldova, „Lucrător Emerit al Culturii din RSSM (1979).

Filmografia:
„Culturi semincere”, 1969 ‒ social,
„Silueta unui orăşel”, 1970 ‒ documentar,
„Nu ne uitaţi, băieţi!”, 1971 ‒ documentar,
„RSS Moldovenească”, 1972 ‒ didactic,
„Moldova-73”, 1973 ‒ documentar,
„Lumea copilăriei noastre”, 1974 ‒ documentar,
„Brigăzile complete de calitate superioară”, 1977 ‒ social,
„Bobul uriaş a lui Savelie Parmacli”, 1978 ‒ documentar,
„Fapta ta este nemuritoare”, 1979 ‒ documentar,
„Colegiile sovhozurilor din Moldova”, 1982 ‒ social,
„Gospodarii”, „Telefilm-Chişinău”, 1982 ‒ social,
„Legumele albuminoase”, 1986 ‒ social,
„Tehnologia intensivă a cultivării tomatelor”, 1986 ‒ social.

Settlements of Moldova and Diaspora

Alexăndreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
272 locuitori

Alexăndreşti este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucuieţii Vechi, Cucuieţii Noi, Ivăneşti și Alexăndreşti. Localitatea este situată la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 198 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 272 de oameni. Satul Alexăndrești a fost menționat documentar în anul 1898.

Read more