Zaplitnîi Nicolai

Zaplitnîi Nicolai ‒ actor.

Născut la 22 mai 1927 în comuna Trifăneşti, raionul Soroca, Republica Moldova. A absolvit Conservatorul de Stat de la Chișinău în anul 1952. A activat pe scena Teatrului muzical-dramatic de Stat de la Chișinău „A. Puşkin” (în prezent Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”). A făcut parte din trupa Teatrului de Operă şi Balet. S-a filmat activ şi în peliculele studioului „Moldova-film”.

Filmografia:
„Andrieş”, 1955 ‒ Studioul de la Kiev ‒ rol episodic,
„Leana”, 1955 ‒ Studioul cinematografic „M. Gorki” ‒ rol episodic,
„Cînd omul nu-i la locul lui”, 1957 ‒ rol episodic,
„Împuşcătura”, 1958, „Mosfilm” ‒ rol episodic,
„Fugit de sub exortă”, 1964 ‒ jandarm,
Serghei Lazo”, 1967 ‒ muncitor,
Mariana”, 1967 ‒ ofiţer german,
Viscolul roşu”, 1971 ‒ jandarm,
Lăutarii”, 1971 ‒ Serafim,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ jandarm,
Dimitrie Cantemir”, 1973 ‒ boier din divan,
„Calul, puşca şi nevasta”, 1975 ‒ turc,
„Tosca”, film-operă, „Telefilm-Chișinău”, 1981 ‒ preot.

Settlements of Moldova and Diaspora

Rîngaci

Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
225 locuitori

Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.

Read more