Afanasieva Elena

Afanasieva Elena - pictor de animaţie.

S-a născut la 1 ianuarie 1951 în satul Năpădeni, raionul Ungheni, Republica Moldova. A absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „I. Repin” în anul 1977. A lucrat la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1979-1985.

Filmografia:
„Cadoul lui Guguţă”, 1979,
„Cu picioare străine”, 1979,
„Viforul negru”, 1981,
„Doi vecini”, 1980,
„Guguţă – căpitan de corabie”, 1981,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Noaptea de Revelion”, 1983,
Creanga de arţar”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ţărăncuţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Read more