Afanasieva Elena

Afanasieva Elena - pictor de animaţie.

S-a născut la 1 ianuarie 1951 în satul Năpădeni, raionul Ungheni, Republica Moldova. A absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „I. Repin” în anul 1977. A lucrat la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1979-1985.

Filmografia:
„Cadoul lui Guguţă”, 1979,
„Cu picioare străine”, 1979,
„Viforul negru”, 1981,
„Doi vecini”, 1980,
„Guguţă – căpitan de corabie”, 1981,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Noaptea de Revelion”, 1983,
Creanga de arţar”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Basarabca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
64 locuitori

Basarabca este un sat din comuna Mocra în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Rîbnița și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Basarabca alcătuia 64 de oameni în anul 1999.Satul Basarabca a fost întemeiat în anul 1920.

Read more