Donţu Valeriu

Donţu Valeriu – pictor de animaţie.

S-a născut la 2 ianuarie 1960 în satul Staroselie, raionul Tarutin, regiunea Odessa, Ucraina. A absolvit Colegiul Republican de Arte „I. Repin” în anul 1977. A lucrat la studioul „Moldova-film” în perioada 1977-1985.

Filmografia:
„Căţeluşul zburător”, 1977,
„Băiatul, care a jignit soarele”, 1977,
„Trompeta la plimbare”, 1978,
„Pescarii savanţi”, 1978
„Cadoul lui Guguţă”, 1979,
„Despre frigider, şoareci şi omuleţii de garanţie”, 1979,
„Cu picioare străine”, 1979,
„Guguţă - frizer”, 1980,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980,
„Viforul negru”, 1981,
„Guguţă - căpitan de corabie”, 1981,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească», 1982,
„Pentru greşeli trebuie să plăteşti”, 1982,
„Două izvoare”, 1983,
„Oala invidioasă”, 1983.
„Noaptea de Revelion”, 1983,
„Măturătorii veseli”, 1984,
„Ciuboţele pentru cocostîrc”, 1984,
Creanga de arţar”, 1985,
Haiducul”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bulăieşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1719 locuitori

Bulăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Bulăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1719 oameni. Satul Bulăiești a fost menționat documentar în anul 1609.

Read more