Donţu Valeriu

Donţu Valeriu – pictor de animaţie.

S-a născut la 2 ianuarie 1960 în satul Staroselie, raionul Tarutin, regiunea Odessa, Ucraina. A absolvit Colegiul Republican de Arte „I. Repin” în anul 1977. A lucrat la studioul „Moldova-film” în perioada 1977-1985.

Filmografia:
„Căţeluşul zburător”, 1977,
„Băiatul, care a jignit soarele”, 1977,
„Trompeta la plimbare”, 1978,
„Pescarii savanţi”, 1978
„Cadoul lui Guguţă”, 1979,
„Despre frigider, şoareci şi omuleţii de garanţie”, 1979,
„Cu picioare străine”, 1979,
„Guguţă - frizer”, 1980,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980,
„Viforul negru”, 1981,
„Guguţă - căpitan de corabie”, 1981,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească», 1982,
„Pentru greşeli trebuie să plăteşti”, 1982,
„Două izvoare”, 1983,
„Oala invidioasă”, 1983.
„Noaptea de Revelion”, 1983,
„Măturătorii veseli”, 1984,
„Ciuboţele pentru cocostîrc”, 1984,
Creanga de arţar”, 1985,
Haiducul”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Voloviţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Read more