Conunov Boris

Сonunov Boris Alexandrovici - regizor, scenarist, teoretician al cinematografiei.

S-a născut la 24 mai 1947 la Taşkent, Uzbekistan. A absolvit facultatea de cinematografie la Institutul de Stat de Artă Cinematografică (VGIK) în anul 1972. În anii 1970-1989 a lucrat la studioul „Moldova-film” în calitate de asistent de regizor, regizor secund şi de regizor.

Filmografia
Regizor:
Pădurea în care nu vei intra niciodată”, 1978 - film artistic,
Pregătirea pentru examen”, 1979 - film artistic,
Cursa”, 1980 - film artistic,
„A nu permite să fie săvîrşită infracţiunea”, 1981 - film documentar,
„Strada, strada...”, 1981 - film documentar,
Aveţi o telegramă”, 1983 - film artistic,
„Vînătoarea în Moldova”, 1983 - film documentar,
Un mic serviciu”, 1984 - film artistic,
Cine va intra în ultimul vagon”, 1986 - film artistic,
„Anul copilului bun”,1991 - film artistic,
 
Scenarist:
„Vînătoarea în Moldova”, 1983 - film documentar,
Cursa”, 1980 - film artistic.

Settlements of Moldova and Diaspora

Iagorlîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
8 locuitori

Iagorlîc este un sat din cadrul comunei Goian din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. Populaţia satului Iagorlîc alcătuia 8 oameni în anul 2011. Satul Iagorlîc a fost menționat documentar în anul 1574.

Read more