Conunov Boris

Сonunov Boris Alexandrovici - regizor, scenarist, teoretician al cinematografiei.

S-a născut la 24 mai 1947 la Taşkent, Uzbekistan. A absolvit facultatea de cinematografie la Institutul de Stat de Artă Cinematografică (VGIK) în anul 1972. În anii 1970-1989 a lucrat la studioul „Moldova-film” în calitate de asistent de regizor, regizor secund şi de regizor.

Filmografia
Regizor:
Pădurea în care nu vei intra niciodată”, 1978 - film artistic,
Pregătirea pentru examen”, 1979 - film artistic,
Cursa”, 1980 - film artistic,
„A nu permite să fie săvîrşită infracţiunea”, 1981 - film documentar,
„Strada, strada...”, 1981 - film documentar,
Aveţi o telegramă”, 1983 - film artistic,
„Vînătoarea în Moldova”, 1983 - film documentar,
Un mic serviciu”, 1984 - film artistic,
Cine va intra în ultimul vagon”, 1986 - film artistic,
„Anul copilului bun”,1991 - film artistic,
 
Scenarist:
„Vînătoarea în Moldova”, 1983 - film documentar,
Cursa”, 1980 - film artistic.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ungheni

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1462
Populația:
32530 locuitori
Logo

Ungheni este un oraş în Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ungheni. Amplasat în partea de vest a republicii, pe malul stâng al rîului Prut, oraşul Ungheni este situat la o distanţă de 107 km de Chișinău. Localitatea este cel mai important punct vamal feroviar cu România. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 32530 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Unghiul, datează din 1462, fiind în proprietatea boierului Bratu.

Read more