Belonogov Valentin

Valentin Belonogov - operator.

S-a născut la 4 ianuarie 1949 în oraşul Bizbaraş, Daghestan. A absolvit facultatea operatori a VGIK-ului, clasa profesorului B. I. Volcec, 1975. A lucrat în calitate de operator la studioul „Moldova-film” (1973-1989). A filmat zeci de filme. Locuieşte şi lucrează în Israel. Este laureat al mai multor premii ale Academiei de film din Israel.

Filmografia:
„Toamna ne întîlnim acasă”, 1972, film de scurt metraj
Maria Codreanu”, 1973, documentar,
„Republica Topcian”, 1973, film de scurt metraj
„Dimineaţa”, 1974, film de scurt metraj
„Pămîntul nu va uita”, 1975, documentar, în colaborare,
„Cîntecul cel veşnic viu”, 1975, documentar, în colaborare,
„A treizecea primăvară a Victoriei”, 1975, documentar, în colaborare,
„Eşti în inima mea, komsomol”, 1975, documentar, în colaborare,,
Mark Twain contra”, 1975, film artistic,
O întîmplare la festival”, 1976, film artistic,
„Pămîntul său”, 1977, film documentar,
Agent al serviciului secret”, 1978, film artistic,
„Întîlnirea cu Paganini”,1979, film artistic de scurt metraj,
Pregătirea pentru examen”, 1979, film artistic,
Unde eşti, dragostea mea?”,1980, film artistic,
„Dragostea mea, revoluţia”, 198I, Tadjik-film, film artistic,
„La hotarul lunii iunie”, film artistic, 1982
Fii fericită, Iulia!”, 1983, film artistic,
Sînt gata să accept provocarea”, 1983, film artistic, în colaborare,
„Răsăritul zbuciumat” (1984), film artistic,
Luceafărul” (1986, „Telefilm- Chișinău”), film artistic în colaborare,
Deţinutul misterios”, 1986, film artistic,
Gobsec”, 1987, film artistic,
Disidentul”, 1988, film artistic,
„A vedea cu inima”, 1990, documentar
„Cafea cu lămîie” | „Coffee with Lemon” | „Kafe V'Limon”, 1994
„Sînta Clara” | „Saint Clara”, Israel, 1995
„The First Will Be the Last”, 1996
„M. G. Rehearsals for Departure”, 1996
„A Brief History of Love”, 1997
„Overture 1812”, Israel, 1997
„The Shower”, 1997
„Fără nume pe uşi” | „No Names on the Doors”, 1997
„Mazal dagim”, 1998
„The Small Country, a Great Man”, 1998
„Circul Palestinei” | „Circus Palestina”, Israel, 1998
„Woman in Gray”, 1999
„Prietenii Ianei” | „Yana's Friends” | „Chaverim Shel Yana, Ha” - Israel,1999
„The Investigation Must Go On”, 2001
„Ras Pina”, 2001, Israel
„Aripi rupte” | „Broken Wings”, 2002
„Yitzik”, 2004
„The Belly Dancer”, 2005
„Comrade”, 2005
„Things Behind the Sun”, Israel, 2006
„Scrisori în America” | „Dear Mr. Waldman” | „Michtavim Le America”, Israel, 2006
„Warning”!!!, 2008
„Semnul” | Out of the Blue | Etsba Elohim», 2008, Israel

Roluri în filme
Disidentul”, 1988

Settlements of Moldova and Diaspora

Mihailovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1719
Populația:
703 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 110 km de Chișinău. Populaţia satului Mihailovca alcătuia 703 oameni în anul 2011. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1719.

Read more