Ciurea Eleonora

Eleonora Ciurea - inginer, monteză. Membră a Uniunii Cineaştilor din Moldova.

S-a născut la 22 octombrie 1948 în or. Chişinău, Moldova, în familia renumitului poet Valentin Roşca. Absolvind şcoala medie cu medalie de aur, studiile superioare le obține la Leningrad, la Institutul de Ingineri în Cinematografie, specializarea -" inginer-tehnolog pe peliculă cinematografică".

Activitatea de muncă și-a început-o la Studioul Cinematografic "Moldova-film", la Atelierul de developare a peliculei, în anul 1971. În acelaşi an se căsătorește cu operatorul Vlad Ciurea, cu care au crescut doi feciori, unul din ei - Corneliu Ciurea este astăzi politolog renumit. În 1992 a fost transferată la lucru la Televiziunea Naţională. Din 1994 deţine funcţia de redactor superior al Fondului Cinema-video.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bărboieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Read more