Ciurea Eleonora

Eleonora Ciurea - inginer, monteză. Membră a Uniunii Cineaştilor din Moldova.

S-a născut la 22 octombrie 1948 în or. Chişinău, Moldova, în familia renumitului poet Valentin Roşca. Absolvind şcoala medie cu medalie de aur, studiile superioare le obține la Leningrad, la Institutul de Ingineri în Cinematografie, specializarea -" inginer-tehnolog pe peliculă cinematografică".

Activitatea de muncă și-a început-o la Studioul Cinematografic "Moldova-film", la Atelierul de developare a peliculei, în anul 1971. În acelaşi an se căsătorește cu operatorul Vlad Ciurea, cu care au crescut doi feciori, unul din ei - Corneliu Ciurea este astăzi politolog renumit. În 1992 a fost transferată la lucru la Televiziunea Naţională. Din 1994 deţine funcţia de redactor superior al Fondului Cinema-video.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mihailovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Citeşte mai departe