Pozdneacov Ivan

Pozdneacov Ivan Vasilievici – operator de imagine. Născut la 16 mai 1937 în satul Promilovo, regiunea Oriol. A absolvit Facultatea de Operatori, Institutul de Cinematografie (VGIK, 1966), clasa profesorului L. Kosmatov. A lucrat la studioul „Moldova-film” din 1967, a realizat zeci de schiţe cinematografice documentare şi filme artistice.

Filmografia:

„Să trăieşti, Moldova!” (1967) – film documentar,
„Colinda” (1968), „Telefilm-Chișinău” − film artistic,
„Claca” − film documentar (1968),
Trînta”− film documentar (1968),
„Festivalul dansului popular” (1968) – film documentar,
„Frumoase sunt casele în sat” (1968) – film documentar în colaborare,
„Bachus” (1968) – film documentar,
„Biografia” (1969) – film documentar,
„Povîrnişul” (1970) – film artistic,
„Schiţe moldoveneşti” (1970) – film documentar în colaborare,
„Cînd vinul plînge” (1972) – film documentar,
„Biografia cîntecului” (1973) film documentar,
„Încrederea” (1973) film documentar,
„Zborul” (1974) – film documentar,
„Viaţa de zi cu zi a preşedintelui” (1975) – film documentar,
„În dialog cu vremea” (1975) – film documentar,
„Directorul” (1976) – film documentar,
„Reperele vremii” (1976) – film documentar,
„Copilul tău” (1976) – film documentar,
„Cahulenii” (1977) –film documentar,
„Cocostîrcul” (1978) – film artistic de scurt metraj,
„Mama” (1978) film documentar,
„Balada despre prietenul meu” (1979) – film documentar,
„Vreau să cînt” (1979) – film artistic,
„Pe drumul marilor schimbări” (1980) – film documentar,
„Strigătul” (1981) – film artistic de scurt metraj,
„Srîngere de mînă peste ani” (1983) – film documentar,
„Să-ţi cînte cucul în faţă” (1983) – film artistic de scurt metraj,
„A sluji pămîntul” (1985) –film documentar în colaborare,
Cale întoarsă nu există” (1985) – film artistic.

Settlements of Moldova and Diaspora

Alexeevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
735 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Rădulenii Noi, Chirilovca, Dumitreni, Alexeevca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Floreşti şi la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 735 de oameni. Satul Alexeevca a fost întemeiat în anul 1900.

Read more