Pozdneacov Ivan

Pozdneacov Ivan Vasilievici – operator de imagine. Născut la 16 mai 1937 în satul Promilovo, regiunea Oriol. A absolvit Facultatea de Operatori, Institutul de Cinematografie (VGIK, 1966), clasa profesorului L. Kosmatov. A lucrat la studioul „Moldova-film” din 1967, a realizat zeci de schiţe cinematografice documentare şi filme artistice.

Filmografia:

„Să trăieşti, Moldova!” (1967) – film documentar,
„Colinda” (1968), „Telefilm-Chișinău” − film artistic,
„Claca” − film documentar (1968),
Trînta”− film documentar (1968),
„Festivalul dansului popular” (1968) – film documentar,
„Frumoase sunt casele în sat” (1968) – film documentar în colaborare,
„Bachus” (1968) – film documentar,
„Biografia” (1969) – film documentar,
„Povîrnişul” (1970) – film artistic,
„Schiţe moldoveneşti” (1970) – film documentar în colaborare,
„Cînd vinul plînge” (1972) – film documentar,
„Biografia cîntecului” (1973) film documentar,
„Încrederea” (1973) film documentar,
„Zborul” (1974) – film documentar,
„Viaţa de zi cu zi a preşedintelui” (1975) – film documentar,
„În dialog cu vremea” (1975) – film documentar,
„Directorul” (1976) – film documentar,
„Reperele vremii” (1976) – film documentar,
„Copilul tău” (1976) – film documentar,
„Cahulenii” (1977) –film documentar,
„Cocostîrcul” (1978) – film artistic de scurt metraj,
„Mama” (1978) film documentar,
„Balada despre prietenul meu” (1979) – film documentar,
„Vreau să cînt” (1979) – film artistic,
„Pe drumul marilor schimbări” (1980) – film documentar,
„Strigătul” (1981) – film artistic de scurt metraj,
„Srîngere de mînă peste ani” (1983) – film documentar,
„Să-ţi cînte cucul în faţă” (1983) – film artistic de scurt metraj,
„A sluji pămîntul” (1985) –film documentar în colaborare,
Cale întoarsă nu există” (1985) – film artistic.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ştefăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Read more