Gaspas Evelina

Evelina Gaspas ‒ regizor de sunete.

Născută pe data de 7 noiembrie 1954 la Chişinău în familia cineastului Moisei Gaspas. A absolvit Institutul de Inginerie Cinema (LIKI) de la Leningrad. A activat în calitate de regizor de sunete la Studioul Cinematografic „Moldova-film", realizînd filme artistice şi documentare (1975—l990). Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova. În prezent locuieşte în Bat-Yam, Israel.

Filmografia:

Filme artistice:

„Între cer şi pămînt", 1975,

„O întîlnire la festival", l976,

„Şi va veni o zi", 1979, 2 episoade,

„Bătrînul şi calul", 1980, scurtmetraj,

„Femeia în alb", 1981, 2 episoade,

„Trece lebăda pe apă", 1982,

„Gobsec", 1987,

„Fără nădejde sper", 1989,

„În doi pe muchia timpului", 1989,

„Şi a fost foarte bine", 1990.

Documentare:

„Reperele timpului", 1976,

„O vară de dans", 1974,

„Totul începe din copilărie", 1974,

„Istorii ordinare", 1975,

„Tinereţea", 1975,

„Noi ‒ tineri gospodari", 1975,

„Eşti în inima mea, comsomol!", 1975,

„Festivalul prieteniei", 1976,

„Naşterea unui cîntec", 1977,

„O misiune importantă", 1977,

„In vino veritas", 1979,

„Se anunţă îmbarcarea", 1979,

„Copii, strada, automobilul", 1980,

„Automagistralele Moldovei", 1980,

„Sărbătoarea sufletului", 1980.

Settlements of Moldova and Diaspora

Izvoare

Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
482 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoare și Valea Norocului. Satul Izvoare se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. A fost menționat documentar în anul 1552 cu denumirea Loziile.

Read more