Gaspas Evelina

Evelina Gaspas ‒ regizor de sunete.

Născută pe data de 7 noiembrie 1954 la Chişinău în familia cineastului Moisei Gaspas. A absolvit Institutul de Inginerie Cinema (LIKI) de la Leningrad. A activat în calitate de regizor de sunete la Studioul Cinematografic „Moldova-film", realizînd filme artistice şi documentare (1975—l990). Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova. În prezent locuieşte în Bat-Yam, Israel.

Filmografia:

Filme artistice:

„Între cer şi pămînt", 1975,

„O întîlnire la festival", l976,

„Şi va veni o zi", 1979, 2 episoade,

„Bătrînul şi calul", 1980, scurtmetraj,

„Femeia în alb", 1981, 2 episoade,

„Trece lebăda pe apă", 1982,

„Gobsec", 1987,

„Fără nădejde sper", 1989,

„În doi pe muchia timpului", 1989,

„Şi a fost foarte bine", 1990.

Documentare:

„Reperele timpului", 1976,

„O vară de dans", 1974,

„Totul începe din copilărie", 1974,

„Istorii ordinare", 1975,

„Tinereţea", 1975,

„Noi ‒ tineri gospodari", 1975,

„Eşti în inima mea, comsomol!", 1975,

„Festivalul prieteniei", 1976,

„Naşterea unui cîntec", 1977,

„O misiune importantă", 1977,

„In vino veritas", 1979,

„Se anunţă îmbarcarea", 1979,

„Copii, strada, automobilul", 1980,

„Automagistralele Moldovei", 1980,

„Sărbătoarea sufletului", 1980.

Settlements of Moldova and Diaspora

Catranîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1397 locuitori

Catranîc este un sat şi comună din raionul Făleşti. Catranîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1397 de oameni. Satul Catranîc a fost menționat documentar în anul 1617.

Read more