Ghiba Anatol

Anatol Ghiba ‒ operator.

Născut pe 25 august 1936 la Tiraspol. A absolvit Colegiul Tehnic de Marină de la Odesa în anul 1951. A însuşit de sine stătător profesia de cameraman, ca mai întîi să activeze în calitate de asistent, iar apoi să fie angajat în calitate de operator al filmelor documentare la Studioul Cinematografic „Moldova-film". Autodidact fiind a învăţat metoda filmărilor combinate şi a lucrat, de asemenea, în calitate de operator-secund al filmelor artistice de lung metraj. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat în anul 2010 la Chişinău.

Filmografia:

Documentare:

„Schiţe rurale", 1965,
„Printre prieteni", 1965, în colaborare,
„Fie soare într-una", 1965, în colaborare,
„Oameni în mantale albastre", 1966, în colaborare.

Filme artistice:

„Mînia", 1964,
„Fugit de sub exortă", 1965,
„Durata zilei", 1974,
„Ultima noapte în rai", 1974,

Settlements of Moldova and Diaspora

Slobozia-Şirăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
1105 locuitori

Slobozia-Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Slobozia-Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1105 oameni. 

Read more