Ghiba Anatol

Anatol Ghiba ‒ operator.

Născut pe 25 august 1936 la Tiraspol. A absolvit Colegiul Tehnic de Marină de la Odesa în anul 1951. A însuşit de sine stătător profesia de cameraman, ca mai întîi să activeze în calitate de asistent, iar apoi să fie angajat în calitate de operator al filmelor documentare la Studioul Cinematografic „Moldova-film". Autodidact fiind a învăţat metoda filmărilor combinate şi a lucrat, de asemenea, în calitate de operator-secund al filmelor artistice de lung metraj. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat în anul 2010 la Chişinău.

Filmografia:

Documentare:

„Schiţe rurale", 1965,
„Printre prieteni", 1965, în colaborare,
„Fie soare într-una", 1965, în colaborare,
„Oameni în mantale albastre", 1966, în colaborare.

Filme artistice:

„Mînia", 1964,
„Fugit de sub exortă", 1965,
„Durata zilei", 1974,
„Ultima noapte în rai", 1974,

Settlements of Moldova and Diaspora

Iargara

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1902
Populația:
5108 locuitori

Iargara este un oraş în raionul Leova, Republica Moldova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul râului Tigheci, oraşul Iargara este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 5108 locuitori. Localitatea Iargara a fost întemeiată în anul 1902, odată cu înfiinţarea staţiei de cale ferată pe traseul Basarabeasca-Prut.

Read more