Şalimova Ala

Şalimova Ala ‒ redactor, scenarist.

Născută în anul 1941. a absolvit Facultatea de Jurnalistică a Universităţii de Stat "M. Lomonosov" de la Moscova în anul 1965.

Pe parcursul întregii sale cariere de creaţie a activat în cadrul Televiziunii Naţionale din Republica Moldova, în calitate de redactor, prezentatoare, scenaristă (1970-2004). A fost moderatoarea mai multor emisiuni: „Fetiţe şi băieţi", „Memoria şi datoria" etc. A colaborat activ în calitate de redactor şi cu studioul „Telefilm-Chişinău", unde a realizat un şir de scenarii documentare. Membră a Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

De numele jurnalistei este legată menţinerea pe linia de plutire, timp de 12 ani, a programului de televiziune "Russkii dom", participantă activă a căruia a fost mereu.

A murit în anul 2004, într-un tragic accident rutier.

Filmografia "Telefilm-Chișinău":

„Timpul acţiunilor, timpul novaţiilor", 1985 ‒ documentar,
„Stăpînul ‒ gospodar", 1985 ‒ documentar,
„Tăria birourilor", 1985 ‒ documentar
,„Сondamnaţi la piere", 1986 ‒ documentar,
„Al 13-lea salariu", l987 ‒ documentar ‒ scenaristă,
„La şcolile profesionale ‒ prin concurs», 1988 ‒ documentar,
„Timpul speranţelor", 1988 ‒ documentar,
„Ţinutul nistrean", 1989 ‒ documentar,
„Acest penibil Penu", 1989 ‒ documentar,
„Păşeşte pragul, ţigane", 1990 ‒ documentar,
„Am trăit pe acest pămînt", l990 ‒ documentar, scenaristă,
„Soare pentru toţi", 1991 ‒ documentar ‒ scenaristă,
„Calea spre lăcaşul sfînt", 1997 ‒ documentar,
„Servitorul", 2000 ‒ documentar.

 

Settlements of Moldova and Diaspora

Fîrlădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1696
Populația:
1010 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fîrlădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Fîrlădeni a fost atestat documentar în anul 1696.

Read more