Mergi spre compartimentul: Literatura
30 august 2023, 14:00 Literatura views 1587
Gherasim Ghidirim, lansează o nouă carte intitulată “ A cui limbă vorbesc moldovenii?”
30 august 2023, 14:00 Literatura views 1587

Gherasim Ghidirim, lansează o nouă carte intitulată “ A cui limbă vorbesc moldovenii?”

Pe parcursul anului 2023, Gherasim Ghidirim, a lansat o nouă carte intitulată " A cui limbă vorbesc moldovenii?", care conține cugetări ale unui moldovan despre limba maternă (și nu numai).

În ediția de față, autorul dezvăluie tema lingvistică pe fundalul unui cadru factologic esențial mai lărgit de cauze și împrejurări de ordin socio-politic care au făcut cu putință apariția unui fenomen atît de straniu în țara moldovenilor , cum este "limba noastră cea română".

Gherasim Ghidirim (numele adevărat: Ivan Klimov) este colonel în retragere, fost colaborator SIS al RM, scriitor-publicist, unul din activiștii fondatori ai mișcării Pro-Moldova.

Atît în publicația actuală, cît și în cărțile lansate anterior, autorul accentuează că este stringent necesar ca întregul popor moldovenesc să cunoască adevărul istoric al Republicii Moldova. Cartea poate fi citită accesînd AICI.

Cuvinte cheie:

carte , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.