06 decembrie 2015, 11:10 Sport views 6315
Halterofilii moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro
06 decembrie 2015, 11:10 Sport views 6315

Halterofilii moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Federaţia Moldovenească de Haltere va alege cinci halterofili moldoveni care vor participa anul viitor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ea a obţinut acest drept după ce selecţionata Moldovei s-a situat pe locul 11 la Campionatul Mondial din anul curent de la Houston (SUA) în clasamentul general pe echipe, transmite IPN.

Cea mai bună evoluţie la turneu a avut-o Alexandru Dudoglo (85 kg), plasat pe locul 9. Coechipierul Iurie Bulat, care a concurat la aceeaşi categorie, s-a clasat pe locul 13. Iată rezultatele obţinute de toţi membrii lotului: Alexandru Şpac (77 kg) s-a clasat pe locul 11, Artiom Pipa s-a situat la aceeaşi categorie de greutate pe locul 13, Serghei Cechir (69 kg) a ocupat locul 15, fraţii Iurie şi Ghenadie Dudoglo, ambii la categoria de greutate de pînă la 62 de kilograme, s-au situat pe locurile 18 şi, respectiv, 31, iar Oleg Sîrghi (56 kg) a ocupat locul 24.

Şase dintre aceste cele mai bune rezultate au fost luate în calcul la stabilirea locului final al echipei în clasamentul general.

În top figurează 58 de ţări dintre care 24 au obţinut dreptul să delege sportivi la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , Brazilia , haltere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
22 locuitori

Vadul-Leca Nou este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 40 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Vadul-Leca Nou a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.