Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul

eye 1048 Vizualizări

Moldova rămîne în zona verde pentru România: Cum ajungem în țara vecină


Guvernul României a actualizat joi seara lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, pe coduri – verde, galben și roșu. Astfel, Moldova rămîne în zona verde pentru statul vecin.

„Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Sînt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale, care pot fi accesate AICI sau AICI”, se arată într-un comunicat emis de Ambasada României în Moldova.

În carantină nu sînt plasate nici persoanele care vin din Republica Moldova și au cetățenie română. Aceștia nu trebuie să prezinte dovada vaccinării la intrare în țară sau alte documente privind COVID-19.

Cuvinte cheie:

Romania , calatorie , turism

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lunga

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Citeşte mai departe