Show news from...
Go to section: Nature and tourism

eye 957 Views

Moldova rămîne în zona verde pentru România: Cum ajungem în țara vecină


Guvernul României a actualizat joi seara lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, pe coduri – verde, galben și roșu. Astfel, Moldova rămîne în zona verde pentru statul vecin.

„Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Sînt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale, care pot fi accesate AICI sau AICI”, se arată într-un comunicat emis de Ambasada României în Moldova.

În carantină nu sînt plasate nici persoanele care vin din Republica Moldova și au cetățenie română. Aceștia nu trebuie să prezinte dovada vaccinării la intrare în țară sau alte documente privind COVID-19.

Keywords:

Romania , calatorie , turism

Settlements of Moldova and Diaspora

Coştangalia

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Read more