DJ Alex Key

DJ Alex Key – numele advărat Alexei Stîrcea. S-a născut 12 mai 1984 la Chișinău, într-o familie de muzicieni, fiind numit în cinstea bunicului sau Alexei, care a fost compozitor, cîntăreț, profesor. Tatăl său, Marian Stîrcea, de asemenea, este compozitor şi profesor. Astfel, pasiunea sa pentru muzică, precum spunea Alexei într-unul din interviurile sale «este parte din mine, e ceva cu care m-am născut".

A absolvit liceul muzical. Profesoara lui preferată de la liceu preda „pianul", și, desigur, lecțiile de pian se numărau printre obiectele favorite ale lui Alexei. După ce a absolvit liceul şi a devenit student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, a descoperit viața nocturnă a Chişinăului, iar odată cu ea ‒ muzica electronică. Muzica modernă a devenit pasiunea sa adevărată şi a preferat să aleagă o direcție modernă ‒ cariera de DJ.

Apariţia lui Alexei Stîrcea în lumea muzicii club a avut loc în anul 2003, cînd a devenit autorul și prezentatorul proiectului radio „Imperial House". Începînd cu anul 2006, DJ Alex Key ‒ este membru permanent al clubului „People".

Visează să-şi deschidă propriul studio, ca să-şi realizeze pe deplin talentul său și al acelora, care sînt cu adevărat talentaţi. Îşi doreşte să producă propria muzică și să o promoveze peste hotarele ţării. Intenţionează să se ocupe mai departe de compoziţie.

Settlements of Moldova and Diaspora

Şercani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
507 locuitori

Şercani este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 507 oameni. Satul Șercani a fost menționat documentar în anul 1430.

Read more