Milicov Mihail

Milicov Mihail - actor de teatru şi cinema.

Născut la 9 mai 1950 în oraşul Poltava, Ucraina. A absolvit Institutul LGITMIC de la Leningrad în anul 1971. În acelaşi an este angajat în calitate de actor la Teatrului dramatic rus „A. P. Cehov” de la Chișinău, unde activează pînă în anul 1976, apoi trece să lucreze la Teatrul Actorului de Cinema de pe lingă „Moldova-film”. Pe parcursul anilor 1978-1982 a activat la teatrul din oraşului Ulianovsk, Rusia. În anul 1982 se întoarce la Chișinău, activînd în ultimii 20 de ani la Teatrul dramatic rus „A. P. Cehov”, interpretînd mai multe roluri de prim plan, printre care: Iaşca din „Livada cu vişini”, Astrov din „Unchiul Vanea”, Culîghin din „Trei surori” ‒ toate fiind piese ale lui A. P. Cehov, rolul bufonului din piesa „Regele Lear” de William Shakespeare, Slava din piesa „Cele cinci seri” de A. Volodin ş. a. S-a filmat şi în peliculele studioului „Moldova-film”, dar şi la alte studiouri.

A primit titlul de Artist Emerit din Republica Moldova.

S-a stins din viață pe data de 9 august 2013. 

Filmografia:
„Vica, eu şi foiletonul”, 1972 ‒ rol episodic,
„Rădăcinile vieţii”, 1977 – rol episodic.
Cetatea”, 1978 ‒ Liova de la Odesa,
„Printre mii de drumuri”, 1983 ‒ rol episodic,
Viaţa şi nemurirea lui Serghei Lazo”, 1985 ‒ rol episodic,
Cursa”, 1989,
„Antologia glumelor”, 2000,
„Şanti”, 2012 (în proces de filmare).

Settlements of Moldova and Diaspora

Lenin

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Read more