Bogatîi Leontii

Bogatîi Leontii − actor.

S-a născut în anul 1918 în Republica Moldova. A lucrat în calitate de actor al Teatrului Academic Moldovenesc de la Chișinău. S-a filmat în cîteva filme moldoveneşti. A luat parte la dublarea filmelor.

Filmografia:
„Andrieş”, 1955, Studioul de la Kiev – episod,
Omul merge după soare”, 1961 –episod,
Armagedon”, 1962 – episod,
Ultima lună de toamnă”, 1965 – episod,
„Gustul pîinii”, 1966 – episod,
Poienile roşii”, 1966 –episod,
Lăutarii”, 1971 –episod,
„Mînia”, 1974 – episod,
„Durata zilei”, 1974 – episod,
Mark Twain contra...”, 1975 – episod,
„Întîlnirea cu Paganini”, 1979 – rol,
„La hotarul lunii iunie”, 1982 − episod.

Settlements of Moldova and Diaspora

Roşietici

Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
656 locuitori

Roşietici este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Roşieticii Vechi, Roşietici și Cenuşa. Satul Roșietici este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Roșietici a fost atestat documentar în anul 1614.

Read more