Bogatîi Leontii

Bogatîi Leontii − actor.

S-a născut în anul 1918 în Republica Moldova. A lucrat în calitate de actor al Teatrului Academic Moldovenesc de la Chișinău. S-a filmat în cîteva filme moldoveneşti. A luat parte la dublarea filmelor.

Filmografia:
„Andrieş”, 1955, Studioul de la Kiev – episod,
Omul merge după soare”, 1961 –episod,
Armagedon”, 1962 – episod,
Ultima lună de toamnă”, 1965 – episod,
„Gustul pîinii”, 1966 – episod,
Poienile roşii”, 1966 –episod,
Lăutarii”, 1971 –episod,
„Mînia”, 1974 – episod,
„Durata zilei”, 1974 – episod,
Mark Twain contra...”, 1975 – episod,
„Întîlnirea cu Paganini”, 1979 – rol,
„La hotarul lunii iunie”, 1982 − episod.

Settlements of Moldova and Diaspora

Zarojeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
275 locuitori

Zarojeni este un sat din cadrul comunei Gura Căinarului, raionul FloreştiSatul Zarojeni este situat la distanța de 16 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 275 de oameni. Satul Zarojeni a fost întemeiat în anul 1911.

Read more