Meleşenco Mihail

Meleşenco Mihail - scenarist, publicist.

S-a născut la 8 iunie 1946. A absolvit Facultatea de Jurnalistică a Institutului de Stat de la Kiev „T. Şevcenco”. A lucrat în calitate de redactor la ziarul „Tinerimea Moldovei”, a colaborat cu redacţia revistei televizate „Usturici” la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
Subiecte pentru revista televizată „Usturici”:
„Cine să construiască oraşul nostru”, 1980, № 3,
„Cine pe cine”, 1980, № 4,
„Super lux pentru văcuţă ”, 1980, №6,
„Mulţumirea”, 1981, № 4,
„Un mariaj straniu”, 1982, № 32,
„Proprietatea din strada Zelionaia”, 1982, № 38,
„Persoanele terţe”, 1983, № 40,
„Camuflajul cu remorcă”, 1983, № 41,
„De ce a întîrziat „Salvarea?”, 1984, № 3/49 şi № 69, 1986.

Settlements of Moldova and Diaspora

Pănăşeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
2510 locuitori

Pănăşeşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pănăşeşti și Ciobanca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Strășeni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2510 oameni. Satul Pănăşeşti a fost menționat documentar în anul 1425.

Read more