Romaşco Maria

Romaşco Maria - pictor de animaţie.

S-a născut la 1948 în oraşul Chișinău. A absolvit colegiul de pictură „I. Repin” în anul 1968. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1977-1991.

Filmografia:
„Băiatul, care a jignit soarele”, 1977,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Două izvoare”, 1983,
„Noaptea de Revelion”, 1983,
„Vrăjitorul bun”, 1983,
„Măturătorii veseli”, 1984,
Creanga de arţar”, 1985,
Lady şi gentlemenii”, 1986,
„Cele mai bune arme din lume”, 1986.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bălăbăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2081 locuitori

Bălăbăneşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăbăneşti, Mălăieşti şi Mălăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de locuitori. Satul Bălăbănești a fost menționat documentar în anul 1616.

Read more