Barabanşcikova Natalia

S-a născut la 26 noiembrie în anul 1964 în oraşul Piatigorsk (Rusia).

A învăţat la şcoala muzicală din oraşul Slaveansk (Ucraina). După finisarea studiilor a devenit studentă la colegiul muzical-coregrafic „Ştefan Neaga” clasa dirijat coral şi discipline teoretice (Chișinău). A absolvit cu menţiune extern Conservatorul, specialitatea „dirijor de cor” (Chișinău, Moldova). A făcut şi doctoratul specializarea „Dirijor al Corului academic”. Din anul 1990 predă la şcolile muzicale din Chișinău, este conducătorul ansamblurilor vocale, corurilor, inclusiv şi a corului Teatrului de Operă şi Balet, dar şi a două coruri ale şcolii muzicale „E. Doga”.

În anul 2003 apare primul său volum de poezii „Я в своей Вам любви...”.

Poeziile sale sunt publicate în almanahuri de poezie, reviste, la editurile din Chișinău.

În anul 2004 devine laureată a concursurilor, festivalurilor de poezie din Doneţk.

În anul 2009 devine laureată a Festivalului Literaturii Slave a Academiei de Arte (Varna) pentru cîntecul «У моей любви славянские глаза» (Dragostea mea are ochi slavi).

Pe versurile ei scriu muzică asemenea compozitori precum Serghei Galuşkin, Igor Mazurov, Alexandr Mateicik, Marian Stîrcea ş. a.

Cîntă în duet cu Iulian Chirchin, Mihail Baranovshi, Vitalii Balivas, Serghei Galuşkin şi alţi interpreţi ai cîntecului de autor.

În anul 2005 devine laureată a Festivalului „Balaklavskie caniculî”.

În anul 2006 − laureată a Festivalului „Balaklavskie caniculî” în duet cu Serghei Galuşkin.

În anul 2007 apare un CD împreună cu Serghie Galuşkin – „Благословенная пора” („Blagoslovennaia pora”).

Din anul 2007 pînă în 2009 participă la festivalurile anuale „Loveci”.

Concertează prin Moldova, Rusia, Bulgaria, Suedia, Letonia etc.

Settlements of Moldova and Diaspora

Zaim

Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4511 locuitori

Zaim este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Marianca de Sus, Zaim și Zaim loc.st.c.f. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Căușeni și la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4511 oameni. Satul Zaim a fost menționat documentar în anul 1807.

Read more