Mişonzic Grigorii

Mişonzic (Michonze), Grigorii ( 1902, Chișinău – 1982, Paris), pictor. Studiază la Şcoala de Arte Frumoase de la Chișinău (1919-1922), după ultimul an pleacă la Paris, unde se stabileşte definitiv. Împrietenindu-se cu M.Ernest, face cunoştinţă cu ambianţa suprarealiştilor, unde se aclimatizează, creînd opere ce poartă amprentele contemporane ale influenţei quattrocentiste şi ale lui Breughel. În 1939 este înrolat în artileria franceză, cade prizonier într-un lagăr de lîngă Bremen. După război expune în Anglia şi Israel.

Expoziţie personală: Troyes, 1985. Lucrările lui Mişonzic se află în numeroase colecţii particulare şi muzeele Franţei, Angliei, Elveţiei, Italiei şi Israelului.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bogdanovca Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
233 locuitori

Bogdanovca Nouă este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cimișlia și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 233 locuitori. Satul Bogdanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1872.

Read more