Mişonzic Grigorii

Mişonzic (Michonze), Grigorii ( 1902, Chișinău – 1982, Paris), pictor. Studiază la Şcoala de Arte Frumoase de la Chișinău (1919-1922), după ultimul an pleacă la Paris, unde se stabileşte definitiv. Împrietenindu-se cu M.Ernest, face cunoştinţă cu ambianţa suprarealiştilor, unde se aclimatizează, creînd opere ce poartă amprentele contemporane ale influenţei quattrocentiste şi ale lui Breughel. În 1939 este înrolat în artileria franceză, cade prizonier într-un lagăr de lîngă Bremen. După război expune în Anglia şi Israel.

Expoziţie personală: Troyes, 1985. Lucrările lui Mişonzic se află în numeroase colecţii particulare şi muzeele Franţei, Angliei, Elveţiei, Italiei şi Israelului.

Settlements of Moldova and Diaspora

Sărăţica Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Read more