Dănilă Mihail

Mihail Dănilă - manager în domeniul cinematografiei, membru al Uniunilor Cineaștilor şi al Uniunii Teatrale din Moldova.

S-a născut la 24 iunie 1953 în satul Ghidighici, municipiul Chişinău, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Economie şi Finanţe a Institutului Agricol din Chişinău. Perfecţionarea a urmat-o la Cursurile în domeniul organizării producţiei cinematografice şi marketingului la VGHIK, Moscova şi la Cursurile de stagiu în domeniul producţiei cinematografice şi marketing la Studiourile Cinematografice "Buftea" de la Bucureşti, România.

Activitatea de muncă și-a început-o la Studioul Cinematografic "Moldova-film", în funcţie de director al echipelor de filmare a documentarelor (1984). Din 1988 a fost numit în funcţia de director al Studioului Experimental pentru Tineret "Fenix M" (director artistic Emil Loteanu), iar din 1991 a fost numit director al Studioului "Flux-Film" de pe lîngă Centrul Naţional de Cinematografie din Moldova.

În 2002 își continuă activitatea la Uniunea Teatrală din RM, unde este angajat în funcţia de vicepreşedinte pe problemele economice.

Începînd cu anul 2005 activează la Întreprinderea cu Capital Străin Studioul Cinematografic "Vit-Studio", fondator Iacob Tihman, în funcţia de director şi producător executiv.

În anul 2007 este numit în funcția de director al Întreprinderii de Stat "Registru Cinematografic", din cadrul Ministerului Culturii RM.

Pe parcursul activității sale în domeniul cinematografic a contribuit la crearea sutelor de filme documentare şi sociale, care au devenit parte componentă a tezaurului culturii şi artei naţionale a Republicii Moldova.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bondareuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Read more