Carla's Dreams

Carla's Dreams − proiect muzical din Republica Moldova

Lansat în anul 2012, înființat în orașul Chișinău, trupa fiind alcătuită dintr-un grup anonim de vocaliști și compozitori tineri, care în mare parte nici nu se cunosc toți între ei, iar membrii trupei susțin că nu intenționează să facă publice numărul și numele membrilor trupei. Tot ei susțin că nu sînt profesioniști, ci amatori, neavînd studii de specialitate în domeniul muzicii. Vocile sunt autentice, nu procesate, dar mai experimentează din cînd în cînd. De regulă, interpretează melodii în limbile moldovenească, rusă și engleză. Carla's Dreams îmbină mai multe stiluri muzicale: Hip hop, Jazz, Rock și Pop etc.

O parte a misterului denumirii proiectului „Carla's Dreams" a devenit cunoscută, membrii trupei spun că provine de la numele unui personaj masculin din romanele lui John le Carre. Numele personajului original, fiind Karla. Pe lîngă aceasta, cuvîntul „Carla" este un acronim, a cărei descifrare membrii proiectului promit s-o facă cîndva publică.

De la lansare în anul 2012, nimeni nu le-a văzut adevărata faţă. Solistul, dar şi ceilalţi membri ai trupei Carla's Dreams, cîntă cu fețele pictate, cu ochelari şi cu glugă pe cap. Este alegerea lor pentru că tot ce contează e muzica, textul. Inițial, anonimatul nu a avut ca scop popularitatea, dar imediat ce a prins la public, a fost considerată o strategie de marketing, membrii trupei însă consideră că în mare parte îi scutește de stresul vieții publice.

Totuși adevărații paparazzi nu s-au lăsat pînă nu au dezvăluit identitatea solistului − Andrei Ţăruş, fost membru al trupei "In Quadro", născut pe 25 octombrie 1984, în oraşul Slobozia, Republica Moldova. A avut succes, lansînd adevărate hit-uri cu Inna, Loredana Groza şi Delia. A absolvit Facultatea de Drept Public din Chişinău.

Prima piesă produsă de Carla's Dreams a fost „Dă-te". În martie 2013, trupa a realizat un videoclip la piesa „P.O.H.U.I" în colaborare cu interpreta din România, Inna, modificînd-o puțin. Trupa e diferită de alți artiști autohtoni, fiind remarcată prin folosirea unui argou personalizat, texte despre realitățile vieții cotidiene, dar și prin folosirea mai multor stiluri muzicale.

Au lansat primul album în versiune electronică. Primul videoclip l-au realizat în colaborare cu Dara. În anul 2013 Carla's Dreams s-a lansat în România, alături de Inna, cu piesa "P.O.H.U.I.", ca mai apoi să cînte cu Loredana "Lumea mea", apoi cu Delia, lansînd piesele: "Cum ne noi" şi "Da, mamă" etc.

Membrii trupei au planuri frumoase de viitor, celebritatea nefiind pentru ei o valoare în sine. Le este interesantă evoluția şi popularitatea proiectului, astfel toți lucrînd în acest scop, fără prea multă teorie muzicală, făcînd ceea ce le place.

De curînd au fost numiți «сei mai iubiți dintre anonimi», o apreciere pe măsură a eforturilor de a aduce în scenă importante probleme cotidiene într-un format muzical pe măsură.

Discografie:

Albume

„Hobson's Choice", 2012

„DA. NU. NA.", 2014

Piese

„Caution"

„Raslabon"

„Жить выбираем" („Alegem să trăim")

„Inima"

„Искусство любви" („Arta iubirii")

„Летать" („Zburînd")

„Стена" („Zidul")

„Крутится земля" („Pămîntul se învîrte")

„Если бы..." („Dacă")

„На перекрёстках" („La intersecții")

„My Girl"

„Născut în Moldova"

„Cîntec de leagăn"

„Влюблены" („Îndrăgostiți") în colaborare cu Dara

„Hobson's Choice"

„Mama"

„Tata"

„Pentru cei ce pot"

„Kрасными красками" („În culori roșii")

„Scrisoare fratelui mai mic"

„P.O.H.U.I"

„P.O.H.U.I" în colaborare cu Inna

„Funeral face"

„Lumea Ta" în colaborare cu Loredana

„Tempus Fugit"

„Wednesday"

„С высоты" („De la înălțime")

„Farewell"

„Tempus Fugit 2"

„Numai tu"

„Ești altfel"

„Atît de liberi"

„Нелюбимая" („Neiubită")

„Rățușca"

„Mai stai"

„Fie ce-o fi" colaborare Dara, Inna, Antonia

„Rachete"

„Cum ne noi" în colaborare cu Delia

„Da, mama" în colaborare cu Delia

„Tempus Fugit 3"

„Zarplata" (Ci-ta-na-na-na)

„Te Rog"

„Sub pielea mea"

„Aripile"

Settlements of Moldova and Diaspora

Brejeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Read more