Ciob Nadejda

Nadejda Ciob – monteză.

Născută la 11 iulie 1951 în satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, Republica Moldova. A absolvit Institutul Pedagogic de Stat din Chişinău „I. Creangă" în anul 1975. Pînă să obţină studiile superioare, însuşise profesia de lăcătuş. La studioul „Moldova-film" a fost angajată în anul 1969, la început în calitate de ucenic, apoi odată ce a însuşit profesia de monteză, ca să ajungă specialist cu cea mai înaltă calificare. A activat în cinematografia moldovenească pe parcursul unui sfert de secol. Din anul 1990 a început să activeze ca liber-profesionistă. Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Ion Druţă acasă", 1989, documentar „Telefilm-Chişinău",

„Codrii", 1989, scurtmetraj documentar,

„Moş Ion în cosmos", 1990, artistic scurtmetraj,

„Moara", 1991, documentar,

„Polobocul", 1992, artistic scurtmetraj studioul „Bucium",

„Polobocul", 1992, artistic scurtmetraj studioul „Bucium",

„Ard jucăriile", 1992, documentar,

„Visurile copilăriei", 1994, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Sergheuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
83 locuitori

Sergheuca este un sat din cadrul comunei Pervomaiscoe, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Drochia și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 83 de oameni. Satul Sergheuca a fost menționat documentar în anul 1897.

Read more