Vartic Pavel

Pavel Vartic – regizor, actor.

Născut la 12 iunie 1952 în satul Maşcăuţi, raionul Criuleni, Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii de Stat din Chişinău în anul 1989.

Activitatea de creaţie şi-o începe în calitate de actor al Teatrului Etno-folcloric „Ion Creangă" (1989-1992). În 1992 este angajat la Televiziunea Naţională din Republica Moldova, unde îşi continuă activitatea în calitate de regizor. A fost regizor-secund al ciclului de emisiuni „Evantai folcloric". Din 1995 devine regizor al ciclului de emisiuni „Bucuroşi de oaspeţi?".

În 1998 filmează primul său film documentar „Minune la rîul Prut" despre tezaurul folcloric al raionului Ungheni. Este participant şi producător al unui şir de proiecte televizate, care s-au bucurat de succes la telespectatori. Pentru munca creativă, rodnică s-a învrednicit de mai multe ori de diverse distincţii şi diplome la festivaluri naţionale şi internaţionale. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Minune la rîul Prut", TRM 1998, film etno-folcloric,

„Balada iei", TRM, 1999 TV RM,

„In memoriam Petrică Sîrbu", TRM 1999, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Afanasievca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
169 locuitori

Afanasievca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Afanasievca alcătuia 169 de oameni în anul 2011. Satul Afanasievca a fost înființat în anul 1925.

Read more