Sumcă Sergiu

Sergiu Sumcă ‒ redactor, scenarist, critic, jurnalist, astrolog.

Născut la 14 noiembrie 1946. A absolvit Universitatea de Stat din Chişinău în anul 1959. Primul pas în jurnalism l-a făcut la 6 iunie 1966, cînd a fost angajat la Radioul Naţional, unde a lucrat timp de mai mulţi ani, apoi a activat în calitate de redactor în cadrul Televiziunii Naţionale. În calitate de scenarist a colaborat cu studioul „Telefilm-Chişinău". Membru al Uniunii Jurnaliştilor din Moldova. În prezent colaborează cu mai multe televiziuni şi posturi radio. A îmbrăţişat un hobby, care s-a transformat cu timpul în cea de-a doua profesie a lui. A absolvit filiala Academiei de Științe Astrologice de la Chişinău, obţinînd diploma de astrolog calificat.

Un alt hobby al său sînt călătoriile, reuşind să le transforme pe unele dintre ele în reportaje irepetabile, spre exemplu din călătoria în India a realizat reportajul foto „India, flori şi oameni" cu circa 70 de imagini.

Filmografia:

„Brigadierul", „Telefilm-Chişinău", 1979, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Briceva

Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Read more