Culeabin Viaceslav

Viaceslav Culeabin ‒ operator.

Născut la 20 aprilie 1937 în satul Suna, raionul Zuev, regiunea Kirov, Rusia. A absolvit Facultatea de Operatori la VGIK în anul 1967. A activat în calitate de operator şi regizor la studiourile „Telefilm-Chişinău" în anii 1961-1975 şi „Moldova-film", pe parcursul anilor 1975-1990. Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

A decedat în anul 1992 la Chişinău.

Filmografia:

„Telefilm-Chişinău", filme documentare şi muzicale:

„Bine aţi venit la Copanca", 1961,
„Pagini din album", 1962,
„Cîntec de bucurie", 1962, film-concert,
„În ţara berzei аlbe", 1965 ‒ regizor-operator,
„Luminile limanului", 1965 ‒ regizor-operator,
„Sportul celor viteji", 1966 ‒ regizor-operator,
„Pe litoralul chihlimbariu", 1966 ‒ în colaborare,
„Întîlniri de neuitat", 1967 ‒ în colaborare,
„Pînă la noi întîlniri", 1967,
„Paralel a-47", 1967,
„Vremea... memoria", 1967 ‒ regizor-operator,
„Ornamentul", 1968,
„Praha în iarnă", 1968 ‒ regizor-operator,
„Paşii timpului", 1968,
„Melodiile prieteniei", 1968 ‒ regizor,
„Marţişor-68", 1968, film-concert ‒ în colaborare,
„Zorile nistrene", 1969 ‒ regizor,
„Fluieraş", 1969, film-concert,
„Vinul traiului lung", 1970 ‒ regizor,
„Brigadierul", 1971,
„Grătieşti", 1971,
„Moldova Sovietică", 1973,
„Melodii nistrene", 1973, film-concert,
„Izvoade muzicale", 1973, film-concert,
„Monumentul nefăurit", 1973, film-concert,
„Lumea copilăriei noastre", 1974.

Studioul „Moldova-film":

„Pămîntul nu vа uita", 1975, în colaborare,
„A 30-ea primăvară a Victoriei", 1975,
„Şapte zile fierbinţi", 1975, în colaborare,
„Balada despre formalism", 1975, în colaborare,
„Barbarii", 1977,
„Sfaturi utile", 1976,
„Pe urma unui jubileu", 1976, în colaborare,
„Turbarea", 1977, social,
„Peresecina", 1978,
„Omul şi timpul", 1978,
„Femeile Moldovei", 1978,
„Ringul", 1979,
„Gospodăria sătească, pe şine industriale", 1980, în colaborare,
„Glia devine mai puternică", 1981,
„Călăuzele necurate", 1982,
„Fiţi vigilenţi", 1982,
„Leonardi, pe scenă!", 1983,
„Avem cinzeci", 1983,
„Din urmă vin feciorii", 1984,
„Conservarea aseptică fructelor şi legumelor", 1984, regizor-operator,
„Nălucirea", 1986,
„A fost pămînt", 1988,
„Vama", 1990.

Revista satirică televizată „Usturici":

„Între vorbe", № 19, 1976,
„Dacă autoturismul vă aduce prea multe probleme", № 21, 1976,
„O mie şi una de mărunţişuri", № 21, 1976,
„Sau grăbit", № 21, 1976,
„Vinegretă în stil tiraspolean", №22, 1976,
„Particular dar cash", № 39, 1983,
„O plăcere prea scumpă", №43, 1983,
„Camuflaj cu remorcă", №41, 1983,
„Succese cu cusur", №43, 1983,
„Nu numai despre sport", №43, 1983,
„Plecînd, nu pleca", №43, 1983,
„Serviciu fără merit", №43,1986,
„Ce vei semăna", №43,1986,
„Anonimul",№43, 1986,
„Odată şi pentru totdeauna", №70, 1986,
„Într-o lădiţă fără fund", №70, 1987,
„Cine e urma?", №71, 1987,
„Şi la ai noştri şi la ai voştri", № 71, 1987,
„Un contract la margarină" №78, 1988.

Settlements of Moldova and Diaspora

Domulgeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1496 locuitori

Domulgeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Domulgeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești șu la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1496 de oameni. Satul Domulgeni a fost menționat documentar în anul 1611.

Read more