Filtru pe categorii
  • views 23390 Vizualizări
  • posts 0

Vinete cu ardei graşi şi roşii

Ingrediente:

  • 3 vinete,
  • 5-6 ardei graşi,
  • 6-7 roşii,
  • 2 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată

Mod de preparare:

Vinetele se taie în patru, se fierb în apă puţin sărată 2-5 minute, se scurg. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie rondele, ceapa şi ardeii se taie inele. Pe fundul tigăii se pun un rând de roşii, un rând de ceapă, deasupra bucăţele de vinete şi un strat de ardei. Se presară cu sare, piper, usturoi pisat şi verdeaţă. Deasupra se mai pune un strat de roşii. Se acoperă cu un capac şi se pun la foc slab. Când legumele vor lăsa suc, se va turna ulei. Din când în când tigaia se va scutura, pentru ca roşiile să nu se lipească de fund. Când mâncarea este aproape gata, tigaia se dă la cuptor pentru 15-20 minute.

Se servesc fierbinţi, ornate cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhişinau, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cepăria

Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Citeşte mai departe