Filtru pe categorii
  • views 33224 Vizualizări
  • posts 0

Gîscă umplută cu orez, gutuie, mere

Ingrediente:

•    1 gîscă de 2-2,5 kg,
•    1,5 pahar de orez,
•    1-2 mere,
•    0,5-1 gutui,
•    0,5 pahar de stafide,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    3-4 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare:

Gîsca prelucrată se pune în apă rece sărată pentru 6-8 ore (2 linguri de sare la 1 l de apă). Scoateţi apoi gîsca, lăsaţi apa să se scurgă, frecaţi-o pe dinafară şi pe dinăuntru cu sare şi piper. Lăsaţi-o să se marineze. Curăţaţi gutuile de coajă şi seminţe, tăiaţi-le felii subţiri sau cubuleţe. Înlăturaţi şi seminţele cu cotor cu tot de la mere, tăiaţi-le felii. Spălaţi stafidele şi turnaţi peste ele apă clocotindă. Faceţi un terci fărîmicios din orez (1 la 2). Adăugaţi în terci fructele tăiate felii şi stafidele, săraţi şi amestecaţi. Umpleţi gîsca, coaseţi cu aţă albă, ungeţi gîsca cu ulei vegetal şi daţi la cuptor într-o tavă unsă, la temperatura de 160 grade pentru 2-2,5 ore în dependență de cît e de tînără pasărea, umeziţi periodic cu sucul care se elimină. Înainte de a fi servită scoateţi aţa, ornaţi gîsca cu verdeaţă şi legume.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bulăieşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1719 locuitori

Bulăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Bulăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1719 oameni. Satul Bulăiești a fost menționat documentar în anul 1609.

Citeşte mai departe