Filtru pe categorii
  • views 33923 Vizualizări
  • posts 0

Şalău umplut

Ingrediente:

•    1,2-1,4 kg de şalău,
•    2 morcovi,
•    2 cepe,
•    1 ardei dulce,
•    3-4 linguri de ulei vegetal,
•    0,5 pahar de caşcaval ras,
•    0,5 lămîie pentru marinare,
•    1 lingură de mărar tocat,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
•    0,5 lămîie cînd se serveşte.

Mod de preparare:

Curăţăm peştele, înlăturăm branhiile, măruntaiele, spălăm, facem în macră pe partea interioară cîteva incizii şi ungem cu sare, piper, ulei vegetal şi suc de lămîie. Lăsăm să se marineze timp de 0,5 – 1 oră. Curăţăm legumele, dăm morcovul prin răzătoare măşcată, ceapa o tăiem semiinele, ardeiul – pai. Legumele pregătite le prăjim în ulei vegetal un pic pînă se înmoaie legumele, adăugăm caşcavalul, smîntîna, verdeaţa tocată mărunt, sare şi amestecăm. Umplem cu masa obţinută peştele. Pe tava unsă punem peştele cu umplutura în jos, îl ungem cu ulei vegetal şi îl coacem la temperatura de 160-170 de grade timp de 30-40 de minute. Înainte de a se servi se ornează cu verdeaţă şi lămîie.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Șevcenco

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
24 locuitori

Șevcenco este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 112 km de Chișinău. Populaţia satului Șevcenco alcătuia 24 de oameni în anul 2004. Satul Șevcenco a fost înființat în secolul XX.

Citeşte mai departe