Filtru pe categorii
  • views 18091 Vizualizări
  • posts 0

Dovleac cu orez şi stafide

Ingrediente:

  • 1 ceaşca de orez,
  • 0,5 kg de orez,
  • 100 g de dovleac,
  • 150 g unt,
  • 2 linguri de zahăr,
  • vanilie pe vîrful unui cuţit.

Mod de preparare:

Orezul se spală, se fierbe în apa sărată ca să fie sfărîmicios. Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, se taie bucăţi 2x2 cm. Se prăjeşte în ½ de porţie de unt pînă se face moale. Stafidele se opăresc. Se amestecă orezul, bostanul, stafidele, untul şi vanilina şi se încălzesc.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13

Localităţile Moldovei şi diasporei

Țîghira

Statut:
Sat
Prima atestare:
1844
Populația:
773 locuitori

Țîghira este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Țîghira a fost menționat documentar în anul 1844.

Citeşte mai departe