Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor
Ingrediente:
- 500 g carne de vită,
- 6 pahare apă,
- ¼ căpăţână de varză albă,
- 6 cartofi,
- 2 morcovi,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- 4 roşii,
- 2 cepe,
- 4-6 ciuperci shampignons,
- 3 linguri ulei,
- 1 ou,
- 2 linguri smântână,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- sare,
- piper negru boabe,
- cimbru verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel,
- foi de dafin.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulion, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1867
- Populația:
- 2781 locuitori
Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.