Bogaci Igor

Bogaci Igor − pictor de animaţie, scenograf, regizor.

S-a născut la 5 martie 1956 în orăşelul Ocniţa, Republica Moldova. A absolvit Colegiul de Arte Plastice „I. Repin” de la Chișinău. Este membru al Uniunii Cinematografiştilor din Moldova din 3 martie 1995.

Filmografia:
„Banca lui Guguţă”, 1975 – pictor,
„Cadoul lui Guguţă”, 1979 – pictor,
„Guguţă frizer”, 1980 – pictor,
„Cuvîntul de onoare al mînzului”, 1980 – pictor,
„Guguţă − căpitan de corabie”, 1981 – pictor,
Аndrieş”, 1981 – pictor,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească ”, 1982 – pictor-scenograf,
„Noaptea de Revelion”, 1983 – pictor-scenograf,
„Măturătorii veseli”, 1984 – pictor-scenograf,
„Insula de portocale”, 1985 – pictor-scenograf,
Creanga de arţar”, 1985 − pictor-scenograf,
„Făt-Frumos şi Soarele”, „Telefilm-Chișinău”, 1985 – pictor,  
„Cele mai bune arme din lume”, 1985 – pictor-scenograf,
„Cine aleargă după doi iepuri nu prinde nici unul”, 1986 – pictor,
„Deşteptătoarele”, 1988 − regizor şi pictor-scenograf,
„Toate culorile” ,1989 – pictor,
„Duminica mare”, 1989 – pictor,
„Muncitorul”, 1990 – pictor,
Balada”, 1990 – pictor.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vasilievca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
211 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Sovietscoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Rîbnița și la 142 km de Chișinău. Populaţia satului Vasilievca alcătuia 211 oameni în anul 2004. Satul Vasilievca a fost întemeiat în anul 1905.

Citeşte mai departe