Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 noiembrie 2015, 10:51 Muzica din filme views 6140
În Găgăuzia va fi sărbătorită Ziua Vinului
06 noiembrie 2015, 10:51 Muzica din filme views 6140

În Găgăuzia va fi sărbătorită Ziua Vinului

În Găgăuzia va fi sărbătorită duminică, 8 noiembrie, Ziua Vinului. La eveniment vor participa oficiali de la Chişinău, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, oaspeţi din străinătate, dar şi locuitorii regiunii. În cadrul festivalului vor fi expuse produse de la fabricile din Găgăuzia, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit președintelui Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, Ziua Vinului va culmina cu o horă tradițională, jucată în centrul orașului Comrat.

„Vă invit să participați la această sărbătoare frumoasă. În centrul orașului Comrat, cele mai bune companii vitivinicole din sudul țării vor servi oaspeții festivalului cu vin și bucate tradiționale", a spus bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Amintim că în acest an, Ziua Națională a Vinului a fost sărbătorită pe 3 și 4 octombrie.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Ziua vinului , sarbatoare , Găgăuzia , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.