Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 februarie 2016, 10:59 Muzica populară views 7330
Zona de odihnă şi agrement Lacul Sărat – subiectul unei mese rotunde la Cahul
18 februarie 2016, 10:59 Muzica populară views 7330

Zona de odihnă şi agrement Lacul Sărat – subiectul unei mese rotunde la Cahul

Vineri, 12 februarie, Primăria oraşului Cahul a organizat masa rotundă „Perspectivele de reabilitare şi dezvoltare a Zonei de odihnă şi agrement "Lacul Sărat". Scopul activităţii a fost de a informa consilierii şi alţi cetăţeni interesaţi despre stadiul de implementare a acestui proiect important pentru oraşul nostru şi solicitarea opiniilor în privinţa perspectivelor de dezvoltare a întregii zone.

În cadrul activităţii, Dl Eugen Lupaşcu, reprezentantul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud a prezentat istoricul realizării acestui proiect, din sursele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională. Primarul oraşului, Dl Nicolae Dandiş, care şi a moderat evenimentul, a menţionat principalele probleme în procesul de implementare, situaţia privind concesionarea zăcămîntului, care ţine de competenţa Guvernului şi acum este în proces de examinare. De asemenea a fost prezentată o schiţă de proiect de amenajare a zonei, prevăzută în prima etapă a proiectului, asupra căruia participanţii au avut posibilitatea să se expună şi să vină cu propuneri.

Un alt subiect discutat a fost şi despre forma de organizare juridică şi de gestiune ulterioară a Lacului Sărat. Primăria oraşului Cahul, va ţine cont de propunerile şi opiniile exprimate, în acţiunile de implementare a proiectului şi de formulare a proiectelor de decizie care urmează să fie luate.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

zona de odihnă , Cahul , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1753
Populația:
7900 locuitori

Cioburciu este un sat și comună comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Slobozia și la 83 km de Chișinău. Populaţia satului Cioburciu alcătuia 7900 de oameni în anul 2010. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1753.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.