Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 mai 2024, 16:00 views 479
Așteptările locuitorilor sectorului Rîșcani
07 mai 2024, 16:00 views 479

Așteptările locuitorilor sectorului Rîșcani

Portalul Noi.md a lansat o nouă serie de materiale în cadrul proiectului "Așteptările locuitorilor capitalei", lansat în anul 2020.

Atunci, redacția Noi.md a publicat o serie de materiale ample, care au reflectat problemele fiecărui sector al capitalei, precum și sugestiile populației pentru îmbunătățirea situației.

În acest timp, multe dintre problemele capitalei Moldovei, exprimate de cetățeni atunci, au fost rezolvate de autoritățile locale, lucru pe care îl putem vedea în realitate. Au fost reparate multe drumuri, trotuare, pasaje subterane, au fost restaurate și modernizate numeroase parcuri, havuzuri, au fost construite terenuri de joacă și sportive, au fost amenajate parcuri și alte teritorii etc.

Însă o serie de probleme a rămas nerezolvate, la care s-au adăugat altele noi care trebuie soluționate.

Deosebit de grave sînt problemele cu privire la clădirile nefinisate, așa-numitele "clădiri abandonate", atunci cînd agentul economic oprește construcția, iar clădirea capătă un aspect deplorabil, în ea se acumulează gunoaie și se adună persoane fără adăpost.

Locuitorii așteaptă ca autoritățile municipale să întreprindă, așa cum au promis anterior, acțiuni active pentru soluționarea acestora, inclusiv prin elaborarea unor modificări legislative care să permită luarea unor măsuri împotriva proprietarilor clădirilor nefinisate de pe teritoriul municipiului Chișinău, care nu fac nimic în legătură cu construcția clădirilor nefinisate sau abandonate de mai bine de trei ani.

Actuale rămîn și problemele ce țin de repararea drumurilor din curți, crearea unor noi parcări, amenajarea parcurilor etc.

Cetățenii ar dori să vadă rezultate cît mai repede și mai tangibile în aceste și alte domenii deja în viitorul apropiat.

În acest sens, portalul Noi.md a realizat un sondaj în rîndul cititorilor săi pentru a identifica cele mai stringente probleme ale locuitorilor fiecărui sector al capitalei.

De data aceasta vom vorbi despre problemele și așteptările locuitorilor din sectorul Rîșcani al capitalei

Locuitorii sectorului Rîșcani așteaptă renovarea clădirii Circului dinChișinău. Aceștia au subliniat, de asemenea, importanța amenajării zonei adiacente pentru eventuala construcție a unui stadion.

De asemenea, ei consideră că iazul din pădurea dintre sectoarele Rîșcani și Ciocana, un loc preferat de mulți locuitori ai acestui sector, trebuie curățat.

O sarcină importantă ei consideră reîntoarcerea sportivilor și repararea poligonului de tir ”Dinamo”, unde timp de jumătate de secol s-au antrenat arcașii olimpici moldoveni, precum și să fie restaurată și modernizată Arena de Atletică Ușoară.

O altă solicitare a oamenilor este salvarea mozaicurilor de pe fațada blocurilor de locuit vizavi de liceul "Matei Basarab".

Locuitorii din sectorul Rîșcani sînt îngrijorați de reparația îndelungată a podului de pe strada Mihai Viteazulcare provoacă ambuteiaje mari în regiune.

În plus, locuitorii solicită restaurarea și repararea unor pereți laterali ai clădirilor rezidențiale de pe bulevardul Moscova.

Acute rămîn și problemele privind repararea drumurilor din curți și amenajarea parcărilor, probleme specifice tuturor sectoarelor.

În acest context, cetățenii așteaptă ca autoritățile să prezinte un plan detaliat cu termene concrete pentru rezolvarea acestora și altor probleme urgente. Portalul Noi.md a solicitat deja comentariile autorităților locale pe marginea acestui subiect și va publica răspunsurile imediat ce le va primi.

Redacția Noi.md vă îndeamnă să semnalați și alte probleme ale sectorului scriindu-ne la adresa redacție info@noi.md

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rîșcani , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.