12 mai 2024, 14:45 Muzica views 1245
Elveția a cîștigat Eurovision 2024 cu piesa „The Code”
12 mai 2024, 14:45 Muzica views 1245

Elveția a cîștigat Eurovision 2024 cu piesa „The Code”

Elveția a cîștigat finala Eurovision 2024, care s-a desfășurat sîmbătă seara la Malmo, Suedia.

Piesa The Code, interpretată de Nemo din Elveția a devenit cîștigătoarea concursului Eurovision 2024, acumulînd 591 de puncte.

Trofelul i-a fost înmînat cîștigătorului de cîntăreața suedeză Loreen.

Pe locul doi s-a plasat Croația, cu 547 de puncte, iar pe locul trei - Ucraina, care a acumulat 453 de puncte.

Potrivit caselor de pariuri, melodia Croației a fost printre favorite la cîștigarea trofeului, iar pe locul doi a fost plasată Elveția, urmată de Ucraina și Irlanda.

La competiția din acest an au participat reprezentanți ai 25 de țări. Evenimentul nu s-a lăsat fără scandal. Astfel, artistul olandez Joost Klein, a fost descalificat de la Eurovision Song Contest 2024, după ce o membră a echipei de producție a depus o plîngere împotriva cîntărețului, denunțînd un incident, care a avut loc în culisele evenimentului.

Malmö a găzduit Concursul Muzical Eurovision pentru a treia oară, fiind adus aici și în 2013 de cîntăreața Loreen, care a cîștigat competiția de două ori. Suedia a cîștigat Eurovision de șapte ori, depășind recordul deținut pînă anul trecut de Irlanda.

Amintim că interpreta Natalia Barbu, care a reprezentat Republica Moldova în acest an, nu a reușit să se califice în finala concursului Eurovision, ediția 2024.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Eurovision , Elvetia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.