Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 octombrie 2021, 12:00 views 1510
Un centru cultural care să poarte numele maestrului Eugen Doga ar putea apărea în Chișinău
13 octombrie 2021, 12:00 views 1510

Un centru cultural care să poarte numele maestrului Eugen Doga ar putea apărea în Chișinău

În centrul Capitalei ar putea apărea un centru cultural în numele maestrului Eugen Doga. Cu o astfel de propunere a venit edilul Ion Ceban, care le-a solicitat consilierilor municipali să-i susțină proiectul. Potrivit lui Ceban, ar fi nevoie de aproximativ cinci milioane de lei.

Centrul cultural ar urma să fie amplasat într-o clădire situată la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri cu Veronica Micle, care are o suprafață de 228 de metri pătrați. Edificiul va fi în gestiunea Direcției Cultură, transmite publika.md.

"Acolo poate fi un centru cultural în numele maestrului Eugen Doga. Dumnealui a fost cel care a ales această clădire. Noi am încercat să-i oferim mai multe opțiuni din ceea ce avem noi", a spus Ceban.

Iniţial, va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii, ulterior va fi elaborat proiectul și vor fi alocați banii necesari. Ion Ceban susține că a discutat subiectul cu ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

"Nu cred că autoritatea centrală ar fi împotrivă să ne coagulăm eforturile ca maestrul Doga să se bucure de acest centru cultural fiind în viață", spune edilul.

În 2022, marele compozitor Eugen Doga împlinește 85 de ani, iar municipalitatea se gîndește să organizeze atunci mai multe evenimente dedicate maestrului.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , centru , Eugen Doga

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
4528 locuitori

Borogani este un sat şi comună din raionul Leova. Borogani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Leova și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4528 de oameni. Satul Borogani a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.