Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 317 Vizualizări

Un centru cultural care să poarte numele maestrului Eugen Doga ar putea apărea în Chișinău


În centrul Capitalei ar putea apărea un centru cultural în numele maestrului Eugen Doga. Cu o astfel de propunere a venit edilul Ion Ceban, care le-a solicitat consilierilor municipali să-i susțină proiectul. Potrivit lui Ceban, ar fi nevoie de aproximativ cinci milioane de lei.

Centrul cultural ar urma să fie amplasat într-o clădire situată la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri cu Veronica Micle, care are o suprafață de 228 de metri pătrați. Edificiul va fi în gestiunea Direcției Cultură, transmite publika.md.

"Acolo poate fi un centru cultural în numele maestrului Eugen Doga. Dumnealui a fost cel care a ales această clădire. Noi am încercat să-i oferim mai multe opțiuni din ceea ce avem noi", a spus Ceban.

Iniţial, va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii, ulterior va fi elaborat proiectul și vor fi alocați banii necesari. Ion Ceban susține că a discutat subiectul cu ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

"Nu cred că autoritatea centrală ar fi împotrivă să ne coagulăm eforturile ca maestrul Doga să se bucure de acest centru cultural fiind în viață", spune edilul.

În 2022, marele compozitor Eugen Doga împlinește 85 de ani, iar municipalitatea se gîndește să organizeze atunci mai multe evenimente dedicate maestrului.

Cuvinte cheie:

Chisinau , centru , Eugen Doga

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lipnic

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2651 locuitori

Lipnic este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lipnic și Paustova. Satul Lipnic este situat la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2651 de oameni. Satul Lipnic a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe